Auto Show Sayı 2015/47

Hırant KasapoğluAltın Direksiyon 2015
Otomobilin oskarları geçtiğimiz günlerde sahiplerini buldu. Otomotiv sektörünün en önemli ve prestijli yarışmalarından olan Altın Direksiyon, bu yıl kırkıncı kez düzenlendi.

Bild am Sonntag gazetesi ve Auto Bild grubu dergileri tarafından gerçekleştirilen Altın Direksiyon 2015, son bir yıl boyunca pazara çıkan yeni otomobillerin mücadelesini kapsıyor. Bu otomobiller içinde finale kalan modelleri ise, içlerinde Auto SHOW okurlarının da yer aldığı geniş bir okur kitlesinin oyları belirliyor. Toplam beş sınıfta finale kalan otomobiller, Kuzey İtalya’daki Balocco deneme pistinde gerçekleştirilen finale davet ediliyor.

Balocco Pisti’nde yapılan final oylamalarında ise 7 jüri grubu, kendilerine ayrılmış kriterlere göre araçları değerlendiriyor ve araçlara 1 ile 4 arasında puanlar veriyor. Toplamda 48 kişilik bu dev jüri yarış pilotları, teknik adamlar, tasarımcılar, dergilerin yayın yönetmenleri, bağlanabilirlik uzmanları, ünlüler ve çok yol yapan kullanıcılardan oluşuyor. Her bir grubun oylama kriterleri de doğal olarak kendi uzmanlık alanlarından oluşuyor. Ve sonuçta tüm jüri grubunun araçlar için verdikleri oylar toplanarak, her sınıfın birincisi belirleniyor.

Bu yılın otomobil oskarlarını yani Altın Direksiyon 2015’i kazanan otomobiller, Berlin’de düzenlenen ödül töreniyle açıklandı. Avrupa’da ve Türkiye’de Altın Direksiyon kazanan otomobilleri sayfa 35’teki haber dosyamızda bulabilirsiniz. Ancak bunun öncesinde, finale kalan 20 otomobili Balocco’da test etmiş bir gazeteci olarak hemen şunu belirtmeliyim, son yıllarda otomotiv sektörü, otomobillerde birçok konuda büyük teknolojik gelişmeler gerçekleştirdi. Bunlara yürür aksam, konfor, bağlanabilirlik, güvenlik ve otonom teknolojileri de dahil. Ve bu ilerlemeyi en doğru şekilde görebilmenin iyi bir yolu da, tüm bu otomobilleri, deneme pistinde, eşit koşullarda kullanabilmek. Bu nedenle her sınıfın birincisini belirleyen uzman jürinin verdiği oylar da, Altın Direksiyon ödülleri de, sektör için çok değerli bir referans kaynağı olmalı.

Hırant Kasapoğlu / [email protected]

SÜRÜŞ İZLENİMİ
PORSCHE MACAN GTS
Porsche’nin güçlü kompakt SUV’u
GÜNCEL
FIAT 124 SPIDER
50 yıl sonra, yeniden
TEST
TOYOTA AURIS TOURING SPORTS 1.6
Ailelerin yeni keşfi
DOSYA
FİLO KİRALAMA
Finansal kiralama çözümleri
KARŞILAŞTIRMA
ORTA SINIF SUV’LAR
Çıtayı yeniden Mercedes belirliyor
YARIŞMA
ALTIN DİREKSİYON 2015
Kazananlar belli oldu
MOTORSPORLARI
TÜRKİYE TRIAL ŞAMPİYONASI
Safranbolu’da çifte birinci
FORMULA 1 KAHİNİ
“Alternatif motor”a isyan!
LIFESTYLE
AKSESUAR
En güncel trendler

 

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.