Dünyanın en güzeli
Henrik Fisker ve Start-up firması büyük üreticilere meydan okuyor: Bir plug-in hibrid otomobili olan Karma pek yakında Avrupa yollarına çıkacak.

lFisker fuar standının alanı o kadar küçük ki, 100 m2 bile değil. Var olan yere de ancak bir otomobil sığıyor. Yanındaki bir konsol ve bir küçük sohbet alanı burayı doldurmaya yetiyor. Hoparlörlerden yayılan kısık sesli müzik ortamı sararken, gereksiz ışık gösterileri veya mini etekli hosteslere de gerek duyulmamış. Standın tam ortasında yer alan yıldız model, fazla şatafata da gerek bırakmıyor zaten. Birden karşımıza Henrik Fisker çıkıyor. Koyu takım elbise ve beyaz gömleği ile sakin ve kendinden emin olarak neredeyse çevresine fark ettirmeksizin bir anda beliriveriyor. Otomobil ile ilgili tüm sorulara yanıt verirken, aldığı övgüler karşısında yüzünde kalıcı bir gülümseme beliriyor. Aksansız İngilizcesiyle bize, bu otomobilin Finlandiya’daki üretim bandından inen ilk Karma olduğunu söylüyor: “Sonunda muradımıza erdik. Artık hasat toplama vakti. Önümüzdeki yaz aylarından hemen önce dünyanın bu en güzel çevreci otomobilini pazara sunacağız.” “Büyük üreticilerin bizi hafife alması çok hoşuma gidiyor” Henrik Fisker için Los Angeles Otomobil Fuarı, deyim yerindeyse kendisini evinde hissettiriyor. Çünkü firmanın merkezi, Melekler Şehri’nin sadece bir kaç kilometre güneyinde yer alıyor. Karma’nın fuar alanındaki duruşu Aston Martin’in çizgilerini hatırlattığı gibi Maserati’yi de anımsatıyor. Ön ızgara ise biraz BMW’yi çağrıştırıyor. Karma’nın ruhu ise Henrik Fisker’in geçmiş işverenlerinden geliyor. Her ne kadar Danimarkalı Fisker mükemmel Almanca konuşuyor olsa da, tüm röportajlarını İngilizce verirken bizlere otomobil ile ilgili olarak, teknolojinin tasarımı takip ettiğini söylüyor. Fisker’e göre bu yüzyılda lüks otomobil satmak isteyenlerin, kendisine aşık ettirecek şıklıkta araçlar üretmesi gerektiğine inanıyor. İşte bu görüş Fisker’in ana ilkesini oluşturuyor. Karoserin altındaki teknoloji ise belli: Tabi ki elektrik motorları. Arka aksın üzerine yerleştirilmiş iki adet elektromotor güçlerini, araca 80 km menzil sağlayan lityum- iyon bataryalardan alıyor. General Motors imzalı 2.0 litre hacimli turbo beslemeli motor ise menzile 400 km’lik ilave sağlıyor.


    /5
Adınız Soyadınız
 
Arkadaşınızın Mail Adresi
   

Açıklama
    YORUMLAR

Kayda ait yorum yapılmamıştır...


Siz de Yorum Yapın... 
Yorumunuzda kayıtlı isminizin görünmesini istiyorsanız sayfanın sağ üst bölümüden GİRİŞ YAPIN
  • Diğerleri


    Hiçbir zaman modası geçmeyen otomobiller burada!

    Auto SHOW dergisinde en çok hangi bölümleri beğeniyorsunuz?












  • © Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
    Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.’ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.
  • Diğer Doğan Burda Siteleri: Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahçe | Evim | Formsanté | Güncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello
    | HeyGirl | İstanbul Life | Level | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Française | PCnet | Seninle | Tempo | Yacht Türkiye