Ford Otosan, Gölcük’te açtığı “Vehbi Koç Vakfı”

Kocaeli fabrikasıyla 10 yıldır Gölcük’te faaliyet gösteren Ford Otosan, bölge halkının sosyal yaşamını geliştirmek için kurduğu “Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi”nin açılışını çağdaş Türk sanatçısı Devrim Erbil resim sergisiyle yaptı. Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile Koç Holding Şeref Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç’un yanı sıra açılışa Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç ve Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay katıldı.


Semahat Arsel: “Büyük şirketler içinde bulunduğu toplumu etkilemeli”


Açılış töreninde bir konuşma yapan Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel şunları söyledi: “Büyük şirketler, özellikle büyük sanayi kuruluşları, faaliyette bulundukları yerlerde öncelikle bölge halkının genel ekonomik ve sosyal yaşantısına olumlu katkıda bulunmalıdır. ”Doğa Sevgisi” ve ”Çevre Hassasiyeti” aşılamalı, kültür, sanat ve spor alanlarında toplumu daha iyiye, daha güzele doğru taşıyan bir öncü görevi üstlenmelidir. Bu anlayışla Ford Otosan, Vehbi Koç Vakfı ile birlikte bölgede iki adet okul yapmış, mesleki eğitimin gelişmesi amacıyla meslek liselerine teknik laboratuarlar kurmuş, ekipman sağlamış, binalarını yenilemiştir. Bölgedeki birçok sosyal faaliyetin içinde çalışanlarıyla birlikte yer almıştır. 2009 yılında 40. yılını kutlayan ~Vehbi Koç Vakfımız ile kuruluşunun 50. yılını kutladığımız Türk sanayinin önde gelen şirketi Ford Otosan işbirliğiyle bugün de Kültür ve Yaşam Merkezimizi bölge halkının hizmetine açmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Merkezimiz bölgeye hayat verecek ve bölge insanını gelişmiş bir yaşam tarzıyla tanıştıracak.”

Bakan Nihat Ergün: “Ford Otosan eğitim ve kültür sanatta da lider”

Açılış törene katılan Sanayi Bakanı Nihat Ergün de konuşmasında bölgeye yaptığı katkılar nedeniyle Ford Otosan’a teşekkür etti. Bakan Ergün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçim bölgem olan Kocaeli’nde istihdam yaratan, Kocaeli’nde ürettiği araçları dünyanın dört bir yanına gönderen sanayi devi Ford Otosan, kendi alanında olduğu gibi eğitime, kültür sanata verdiği önem ve sağladığı katkılarla da lider oldu. Ford Otosan’ın, bulunduğu bölgeyi dönüştürme yolundaki çalışmalarının diğer şirketlerimize örnek olmasını diliyorum.”

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay: “Bölgedeki kültür ve sosyal yaşam standardını yükseltmek için üzerimize düşen görevi yapmanın gururunu yaşıyoruz”

 Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nın kuruluşuyla birlikte; ilçede, şehirde hatta bölgede ekonomik hayatın geliştiğini, sosyal yaşantının zenginleştiğini belirten  Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, görüşlerini şöyle aktardı: “Gölcük’te geçirdiğimiz bu 10 yılda bölgeye toplam 50 milyon TL yatırım yaptık. ~Kocaeli Fabrikamızda bugün 8413 kişiye istihdam sağlıyoruz. 5 kıtada 60’dan fazla ülkeye Gölcük’te ürettiğimiz araçları ihraç ettik. Araçlarımızı otomotivin anavatanına bile ihraç edecek kalitede ürettik. 9 yıldır üst üste Türkiye otomotiv sektörünün lideri olduk, ulusal ve uluslararası ödüller aldık. Bugün de, toplumun kültür ve sosyal yaşam standardını yükseltmek için üzerimize düşen görevi yapmanın gururunu yaşıyoruz.”

Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi

27.000 metrekareye kurulu, 4.700 metrekare kapalı alana sahip, eşsiz doğal güzelliğe ve mimari inceliğe sahip olan kültür merkezinde yer alan oditoryum, spor salonu, gözlem kulesi, sanat atölyeleri, restoran ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği salonlar Ford Otosan çalışanlarının ve bölge halkının sosyal yaşamına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirildi.
Kültür merkezinde eğitim amaçlı faaliyetlerden meslek edindirme kurslarına, kişisel gelişimden hobi kurslarına, trafik ve çevre eğitimlerinden müzikli söyleşilere kadar pek çok etkinlik yer alacak. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklar da kendileri için düzenlenen çeşitli eğitim ve etkinliklere katılabilecek, sanat ve kültür etkinlikleri ile küçük yaşta tanışma fırsatı bulabilecekler.

Not: Basın bülteninden
derlemedir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.