autoshow Online
autoshow Online
Ana Sayfa
Bu Hafta
Güncel
Test

Skoda Octavia SW
Octavia SW Paris’i bekliyor

Skoda, Golf V platformunda geliştirdiği ikinci nesil Octavia’nın sedan karoserli versiyonunu yollara çıkarmasının ardından gelecek ay düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda da station wagon karoserli modeli tanıtmaya hazırlanıyor.

Octavia Sedan ile aynı platform üzerinde üretildiği için 2578 mm'lik aks mesafesine sahip Octavia SW'nin uzunluğu 4572 mm ve genişliği 1769 mm. 1467 mm'lik yükseklik değeriyse sedan kardeşine göre sadece 5 mm'lik bir artış olduğunu ortaya koyuyor. C sütununa kadar korunan ortak tasarım yapısı, bu noktadan itibaren yerini daha estetik hatların ön plana çıktığı bir tasarım anlayışına bırakmış. Eğimli D sütunu ve arka cam kadar, makyajlı Fabia'da da gördüğümüz çift şeritli lenslere sahip stop lambaları şık bir görünüm için yeterli desteği sunuyor. Octavia Sedan'dan 20 litre daha fazla bagaj hacmi sunan Octavia SW'nin (560 litre) arka koltukları katlandığında yükleme alanı 1620 litreye kadar genişletilebiliyor.

İlk etapta 4 benzinli (1.4 16V, 1.6 MPI, 1.6 ve 2.0 litre FSI) ve iki adet de dizel motorla (1.9 TDI 105 HP ve 2.0 litre TDI 140 HP) Avrupa pazarlarında 2005 yılı başından itibaren görücüye çıkacak olan Octavia SW'de sedan modelde olduğu gibi üç donanım paketi (Classic, Ambiante, Elegance) sunulacak.

[ Abonelik : Yurtiçi | Yurtdışı ] [ İş Fırsatları] [ Künye] [ Bize Ulaşın]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.