Amerikan tadında

Mazda, yeni CX-9’u ABD pazarı için hazırlanmış diye duyurdu… Aslında premium Alman SUV’larını fazlasıyla hatırlatan tasarımı ve teknik özellikleri, bu şık Mazda’nın Avrupa ve Türkiye’ye neden getirilmeyeceği sorusunu akla getiriyor!..

Fakat, Mazda CX-9, tüm şıklığının altında ilk turboşarjlı SKYACTIV-G benzinli Mazda motoru olan SKYACTIV-G 2.5T ile 2016’da Kuzey Amerika’da yollara çıkacak!..

1106498_DAV_8495Kuzey Amerika versiyonunda 250 HP ve 420 Nm performansına sahip SKYACTIV-G 2.5T, Mazda’nın ürün gamındaki en güçlü motor olma özelliğini taşıyor. Mazda CX-5 ve Mazda 6’daki atmosferik emişli SKYACTIV-G 2.5’i temel alan yeni turboşarjlı, doğrudan enjeksiyonlu motor, özellikle düşük ve orta devir aralığında daha güçlü doğrusal hızlanma ve mükemmel hassasiyet sağlıyor. Küçültülmekten ziyade tüm SKYACTIV motorlarında olduğu gibi doğru boyuta getirilen SKYACTIV-G 2.5T ayrıca düşük motor hızlarından devirlenme performansı (“turbo boşluğu”) ve çoğunlukla hayal kırıklığı yaratan gerçek yakıt tüketimi performansı gibi tipik turboşarj sorunlarının da üstesinden geliyor.

Öne çıkan özellikler arasında, egzoz titreşimini motor hızına göre ayarlayarak turbonun türbin performansını maksimize edebilmesi geliyor. Mazda buna “Dinamik Basınçlı Turbo” teknolojisi ismini veriyor. Aynı zamanda soğutmalı egzoz gazı resirkülasyon sistemi (EGR) motorun ideal hava-yakıt oranını korumasını mümkün kılarak, yakıtın yanması için gerekli doğru oksijen miktarını, daha geniş bir motor çıkış gücü üzerinden sağlıyor.

Bu motor başlangıçta Mazda CX-9’un arkasındaki güç olacak. Öncelikle Kuzey Amerika piyasası için geliştirilen aile tipi SUV, üç sıra koltukta yedi kişilik oturma düzeni sunan ferah ve konforlu iç tasarımıyla sınıf atlıyor. Dış tasarımda ise şirketin ödüllü KODO tasarım felsefesinin son halini yansıtıyor. Ve diğer Mazdalarda olduğu gibi, ikonik MX-5 Roadster modelinden ilham alan patentli Jinba Ittai sürüş deneyimiyle üstün performans ve verimliliği ödün vermeden bir araya getirmek için SKYACTIV teknolojisini temel alıyor.

Yeni CX-9 ayrıca Mazda’nın gelişmiş i-ACTIVSENSE güvenlik sistemleri ve şirketin akıllı dört çeker sistemi olarak adlandırdığı i-ACTIV AWD ile birlikte sunulacak… Planlanan yıllık 50,000 adetlik CX-9 satışının yüzde 80’inin Kuzey Amerika’da gerçekleşmesi bekleniyor.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.