Fiat 500X’e güvendiler

Sınıfının standartlarını yeniden belirleyen, kalite düzeyi ve üstün güvenlik öğeleriyle satışa çıktığı günden itibaren fark yaratan Fiat 500X, ABD’de faaliyet gösteren Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından “Yılın En Güvenli Aracı” seçildi. Yapılan çarpışma testlerinden en yüksek sonucu alan Fiat 500X’in güvenlik başarısı ile ilgili bir açıklama yapan FCA Amerika Araç Güvenliğinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Kunselman, “Yüksek güvenlik özelliklerine sahip olması beklenmeyen bir sınıfta yer alan 500X’in donanımları, ileri güvenlik teknolojisinin demokratikleştirilmesine olan bağlılığımızın net bir göstergesidir” dedi.
Fiat’ın crossover sınıfındaki başarılı temsilcisi Fiat 500X, ABD’de faaliyet gösteren Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından yapılan çarpışma ve güvenlik testlerinden en yüksek skor olan “Top Safety Pick+” derecesi elde ederek sektörün en güvenli otomobillerinden birisi olduğunu tescilledi. 70’den fazla güvenlik özelliğini bünyesinde barındıran Fiat 500X, ülkemizde standart olarak sunulan ESP, TCS, 6 hava yastığı gibi özelliklere ek olarak, isteğe bağlı olarak tercih edilebilen çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi üst düzey teknolojiler ile kendi sınıfında fark yaratıyor. Özellikle “Çarpışma Önleme Sistemi”, tampon altına yerleştirilmiş bir radar sistemi ile 7 km/s ve 200 km/s hızları arasında önde seyreden araçlar ile arada bulunan mesafeyi ve hız farkını kontrol ederek, çarpışma riskini anında tespit edebiliyor. Böyle bir risk oluştuğu durumda öncelikle sürücüyü işitsel ve görsel sinyaller ile uyarıyor, eğer sürücü bu uyarılara tepki vermezse, çarpışmayı engellemek veya muhtemel bir çarpışmada hasarı en aza indirmek için otomatik olarak frene basıyor.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Amerika Araç Güvenliğinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Kunselman, “Yüksek güvenlik özelliklerine sahip olması beklenmeyen bir sınıfta yer alan 500X’in donanımları, ileri güvenlik teknolojisinin demokratikleştirilmesine olan bağlılığımızın net bir göstergesidir” dedi. Fiat 500X, sadece 70’den fazla aktif ve pasif güvenlik sistemleri ile değil, aynı zamanda yüksek dayanımlı alaşımlardan üretilen gövde teknolojisi ve sağladığı yol tutuş ile her şartta güvenli bir sürüş sunan MacPherson tam bağımsız arka süspansiyonları ile kullanıcısı ve yolcuları için benzersiz bir güvenlik ortamı yaratıyor.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.