Monte Carlo’da ilk yarış Ogier’nin

2016 Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) ilk ayağı zorlu hava ve yol koşulları altında Monte- Carlo’da gerçekleştirildi. 5 gün süren ve 1,474.34 km.’ye yayılan bir alanda toplamda 375 km’yi aşan 16 etaptan oluşan Monte-Carlo Rallisi takımlar için beklenmedik süprizlerle doluydu.

Yarışlarda rekabet Volkswagen Polo R WRC takımında yarışan Sébastien Ogier-Julien Ingrassia ve Andreas Mikkelsen-Jaeger Synnevag ikililerinin arasında geçerken 4 gün sonunda liderliği Fransız ikili Sébastien Ogier-Julien Ingrassia elde etti. Hyundai i20 WRC takımı Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul da podyumda üçüncü olarak yer aldı.
Zorlu ve değişken hava ve zemin şartlarına rağmen 2 tip lastiğin kullanıldığı Monte-Carlo’da pilotlar lastiklerin performanslarına sağlayacağı her türlü avantaja ihtiyaç duyarken; Michelin farklı koşullara uyum sağlayan lastikleri ile bu yıl da WRC’ye büyük destek sağladı.

Pilotlar Michelin Pilot Alpin PA4 CLs ile buzlu zeminde performanslarını katlandı
Yarışların üçüncü günü Monte-Carlo’nun en zorlu anlarında lastiklerin hem karlı kuru zemine uyum sağlaması sonuçları doğrudan etkiledi. Buzlu zeminde Andreas Mikkelsen-Jaeger Synnevag ikilisi rakiplerinin aksine çivili MICHELIN Pilot Alpin PA4 CLs kullanarak turu başarıyla atladı.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.