Peugeot Quartz ve Exalt

2014’te Pekin ve Paris fuarlarının yıldızı olan bu ikiliyi, yani Peugeot Quartz ve Exalt’ı bu kez kullanma fırsatı bulduk.
Peugeot’nun bu iki konsepti kesinlikle çok hoşuma gitmişti ama görünüm konusunda sürüşten çok daha iyi olduklarını da biliyordum. Ancak Peugeot’nun geleceğini yansıtan bu modellerinin renklerini değiştirip, daha gerçekçi motorlarla donatıp yollara çıkaracağını bilmiyordum.
Artık Quartz’ta, 2014 Paris Fuarı’nda olduğu gibi 500 HP’lik bir plug-in hibrid değil, 1.6 lt 150 HP’lik bir motor görev yapıyor. Exalt’ta ise ilk anda bir taksi motoru gibi hissettiren bir dizele yer verilmiş. Teknik bazı 308’den alınan Quartz’ta, 4.50 m’lik uzunluğu da dikkate alındığında, geleceğin kompakt SUV’unu keşfetmek mümkün. Quartz’ın kaslı vücuduna, dinamik çizgilerine, bir cam serayı andıran narin üst kısmına ve kısa tampon-tekerlek mesafelerine rahatlıkla alışabiliriz. Tabi ki biraz daha normalleştirilirse. Lamborghini modellerini hatırlatan kanat kapıların seri üretimde hiç şansı yok. Bunları açıp kapadığım her seferde, bana eşlik eden Peugeot teknik adamları, her zaman dikkatli olmamı rica ettiler: Önce yana doğru it, ardından dikkatli bir şekilde yukarı ve ileri doğru kaydır. Kesinlikle her gün çekilecek bir iş değil!

not: Haberin ve fotoğrafların tamamı Auto SHOW Şubat sayısında.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.