Sadece piste çıkabilecek

Porsche, pistlerin tozunu attıracak yeni bir yarış aracını daha ürün gamına ekledi; Cayman GT4 Clubsport. Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılan bu yarış odaklı “küçük” Porsche, 385 beygir gücünde. Yol homologasyonu olmayan yani trafiğe çıkma izni bulunmayan Cayman GT4 Clubsport, ortadan motorlu mimarisiyle, pist yarışlarına ilk adımı atan motorsporları tutkunlarını ve yarış pilotlarını hedefliyor. Trafik kullanıma uygun olan kardeşi Cayman GT4’ün, pist odaklı olarak geliştirilmiş versiyonu olan GT4 Clubsport’un satışlarına ise Los Angeles Fuarı’yla birlikte başlandı bile.

Tam olarak sürücü koltuğunun arkasına konumlandırılmış, 6 silindirli 3.8 litrelik motora sahip olan Cayman GT4 Clubsport, özel olarak modifiye edilmiş 6 ileri oranlı Porsche çift kavramalı şanzıman ile kombine edilmiş. Ayrıca pist için özel geliştirilmiş bir kilitli difransiyele sahip olan bu araç, ön süspansiyon aksamını büyük ağabeyi 911 GT3 Cup’tan almış. Arka şasi bölümünde de 911 GT3 Cup’ta kullanılan süspansiyon sisteminin daha hafifleştirilmiş bir hali görev alıyor.

Fren sistemi olarak önlerde 6 pistonlu, arkalarda 4 pistonlu kaliperli alüminyum frenlere güvenen Porsche, ABS fren sistemini 12 farklı seviyede ayarlama imkanı sunuyor. Elektronik Stabilizasyon Programı pist odaklı geliştirmelere tabii tutulurken, direksiyon sistemi olarak ise elektro-mekanik bir sisteme yer verilmiş.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.