Michelin X-ice North lastikleri ile Ford ekibi
60. İsveç Rallisi’ni Ford Fiesta RS WRC otomobilleriyle Finlandiyalı Jari-Matti Latvala ve Miikka Anttila birincilikle bitirdi. Ford ekibi kar ve buzlu yollar üzerinde gerçekleştirilen İsveç Rallisi’nde, karın altına gizlenmiş keskin taşlar ve derin çukurlara rağmen, Michelin X-ice North lastikleri ile ralliyi liderlikle tamamladı.

60. İsveç Rallisini, Ford Fiesta RS WRC otomobilleriyle, Finlandiyalı Jari-Matti Latvala ve Miikka Anttila kazandı. Finlandiyalı ikili, ilk iki günü önde tamamlarken, Citroen DS3 WRC ile yarışan Mikko Hirvonen ve Jarmo Lehtinen ile aralarında 36,5 saniyelik bir fark oluşturmayı başardılar.Start noktasından üç etap uzakta otomobillerinin lastiği kaya parçasından hasar gören Ford ekibi yaşanan kaza sonunda elde ettikleri farkı Hirvonen ve Lehtinen ikilisine karşı avantajlarını 8,4 saniyeye kadar azaltsada buna rağmen mücadeleyi kazanarak Karlstad'ta podyuma birinci olarak çıkarak yarışı sonlandırdılar.

Michelin, kar ve buzlu yarışlar için geliştirdiği X-Ice North latikleri yenilenen sırt tasarımı ve güçlendirilen çivileri sayesinde, buzlu ve karlı yollarda göstermiş olduğu dayanıklılık, yol tutuş ve sergilediği performans sayesinde pilotlara farklı bir sürüş deneyimi yaşattı. Etaplardaki yoğun rekabetin kattığı sıcaklığın yanı sıra, İsveç 2012 Rallisi yılın bu zamanı için “ılık" sayılabilecek bir havada, ortalama -6°C'de gerçekleştirildi. Ekipler buzla kaplı yolların üzerindeki ince kar tabakasıyla mücadele ederken aynı anda keskin kaya parçaları ile mücadele etmek zorunda kaldılar. Parkurdan her geçişte biraz daha derinleşen çukurlar ve beliren kaya parçaları lastikler için adeta dayanıklılık testi oldu.

Not: Basın bülteninden derlemedir.


    /5
Adınız Soyadınız
 
Arkadaşınızın Mail Adresi
   

Açıklama
    YORUMLAR

Kayda ait yorum yapılmamıştır...


Siz de Yorum Yapın... 
Yorumunuzda kayıtlı isminizin görünmesini istiyorsanız sayfanın sağ üst bölümüden GİRİŞ YAPIN
  • Diğerleri


    Hiçbir zaman modası geçmeyen otomobiller burada!

    Auto SHOW dergisinde en çok hangi bölümleri beğeniyorsunuz?












  • © Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
    Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.’ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.
  • Diğer Doğan Burda Siteleri: Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahçe | Evim | Formsanté | Güncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello
    | HeyGirl | İstanbul Life | Level | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Française | PCnet | Seninle | Tempo | Yacht Türkiye