Auto Show Sayı 2015/37

Hırant Kasapoğlu
Hırant Kasapoğlu

Fuar heyecanı başladı
Heyecanlı bir fuar haftası daha bizleri bekliyor. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı, 17 Eylül’de yani Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açıyor. Biz otomotiv gazetecileri ve firma yetkilileri ise 15 Eylül Salı gününden itibaren fuarın salonlarını arşınlıyor olacağız. Fuarda sergilenecek yenilikleri biz de birkaç haftadır sayfalarımıza taşıyoruz ama konseptler ve son dakika sürprizlerini de hesaba katarsak, yine elliye yakın yeni modelin sergilendiği bir büyük fuar yaşayacağız.

Bizden en az 2 bin kilometre uzaktaki bu fuarın bizim için önemi nedir ki, üstelik de birkaç ay önce İstanbul’da büyük bir fuar gerçekleştirilmişken? İstanbul Autoshow 2015, yeniliklerin sergilenmesi açısından oldukça başarılıydı ama o yeniliklerin bir bölümü hem Avrupa’da hem de Türkiye’de pazara sunuldu. Şimdi başka yeniliklerin vakti geldi artık. Bir de, Frankfurt’ta sergilenen yeniliklerin çok değil, bir iki ay içinde Türkiye pazarına sunulacağını da göz ardı etmeyelim. Bu ise pazarda birçok yeni modelin heyecanı demek olacak. Yeni model heyecanı her hafta ülkemizde de yaşanmaya devam ediyor, hem de yaz sıcağı, tatil falan dinlemeden. Temmuz ayında VW Caddy ve Transporter, Toyota Auris ve Avensis gelmişti. Ağustos ayında Skoda Superb, Honda CR-V, Volvo XC 90, Mitsubishli L200 geldi. Henüz Eylül’ün yarısındayız ve Türkiye yenilikleri arasında VW Amarok Exclusive, Fiat 500X 1.4 otomatik var. Geçtiğimiz hafta da iki yeni model daha Türkiye pazarına tanıtıldı; Hyundai Tucson ve Peugeot 508 BlueHdi EAT6.

Frankfurt fuarı sonrasında da bu ivmenin Aralık ayına kadar kesintisiz devam edeceğini öngörmek için kahin olmaya gerek yok. Fuarların pazarın gelişimine sağladığı katkılar saymakla bitmiyor.

Hırant Kasapoğlu
[email protected]

auto-show-sayi-2015-37SÜRÜŞ İZLENİMİ
BMW 7 SERİSİ
En teknolojik amiral gemisi
HYUNDAI TUCSON
Güçlü geldi
PEUGEOT 508
508’e tam otomatik takviyesi

GÜNCEL
PORSCHE 911
Görüntü aynı, teknolojiler yeni
BENTLEY BENTAYGA
Asilzade dağa çıkıyor
RENUALT MEGANE
Örtüsü Paris’te kalkıyor
OPEL ASTRA S. TOURER
Station Astra’ya sıkı diyet

TEST
JAGUAR XE
Kraliyet şövalyesi

KARŞILAŞTIRMA
TUTUMLU KOMPAKTLAR
Peki ya sürüş keyfi?

LASTİK
HANKOOK KIŞ LASTİKLERİ
Soğuklara şimdiden hazır

PİYASA
KAMPANYALAR
En güncel fırsatlar

TUNING
ABT AUDI TTS COUPE
370 HP’lik spor coupe

MOTORSPORLARI
FORMULA 1 KAHİNİ
Formula 1, Türkiye yolunda

LIFESTYLE
AKSESUAR
En güncel trendler