Alternatif yakıtla çalışan otomobiller

2010 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık kuruluşlarından Frost & Sullivan, Türkiye’de hazırladığı başta enerji, otomotiv, savunma ve sağlık olmak üzere çeşitli sektörlerde uzun vadeli pazar öngörülerini de kapsayan raporlarıyla uluslararası şirketlerin ve yatırım fonlarının Türkiye’deki faaliyetlerine yardımcı olmanın yanı sıra farklı sektörlerde birçok Türk firmasına özel araştırma ve danışmanlık hizmetleri vererek iç ve dış pazarlarda büyümelerine yardımcı olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Frost & Sullivan, maliyet tasarrufu ve düşük emisyon bakımından Türkiye için de önem taşıyan alternatif yakıtla çalışan otomobillerin önümüzdeki dönemde nasıl bir gelişim izleyeceğini masaya yatırıyor.

Pazar hızlı büyüyecek

Araştırma, alternatif yakıta dönüşümün maliyetinin düşük olması ve önemli emisyon düşüşü beklentisinin özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’da alternatif yakıtla çalışan araç sayısında artış sağlayacağını belirtiyor. Buna paralel olarak, alternatif yakıtla çalışan araç pazarında sürdürülebilir büyümenin anahtarının ise yasal düzenlemeler, teşvikler ve iyileştirilmiş yakıt ikmal altyapısı olacağı vurgulanıyor.

Frost & Sullivan’ın “Avrupa ve Kuzey Amerika LPG ve CNG Orijinal Ekipman Pazarı” başlıklı analizi, alternatif yakıtla çalışan araç pazarının 2018’e kadar Avrupa pazarında 900.000, Kuzey Amerika pazarında ise 250.000 düzeyine ulaşılacağını ortaya koyuyor. Frost & Sullivan Araştırma Analisti Priyank Aggarwal, düşük maliyetli emisyon azaltma teknolojilerinin alternatif yakıt pazarına önemli bir ivme kazandırdığını ifade ederek, yeni OEM (orijinal ekipman üreticileri) modelleri arasında belirgin trendin, alternatif yakıt uyumunu sağlayacak şekilde tasarlanmış şasi yapıları ve motorlar olduğunu belirtiyor. Aggarwal, altyapının bu yönde gelişmesi sayesinde Avrupa ve Kuzey Amerika’da alternatif yakıta kolay bir geçiş yaşanacağını ileri sürüyor.

Not: Basın bülteninden derlemedir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.