7 adımda aracınızı kışa hazırlayın

Aracınız kış aylarında, yaz aylarından daha fazla risk altındadır ve daha çok zorlanır. Bu nedenle aracınızın mevsimsel koşullardan etkilenmemesi için kış gelmeden mutlaka bakımını yaptırmalısınız. Bosch Car Service, kış öncesi doğru bir bakımın nasıl olması gerektiğiyle ilgili 7 önerisini açıkladı. Bu bakım ipuçları, ileride çıkacak ek masrafları önlemeniz, daha az yakıt tüketimi sağlamanız ve yüksek performansla aracınızı güven içerisinde kullanmanız için faydalı olabilir.

Fren Sistemi
Kışın zorlu koşullarında fren sisteminin çalışır konumda olması çok önemlidir. Bu nedenle kış aylarının başlangıcında fren hidroliği ve balatalar kontrol edilmelidir. Özellikle de ülkemizin yoğun kar yağışı görülen doğu illerinde araçların fren sistemlerinin bakımı büyük önem taşımaktadır.

Lastikler
Yolculuğunuz sırasında güvenliğinizin sağlanması için anahtar bileşenlerden biri lastiklerinizdir. Uygun lastik kullanılmaması durumunda savrulma ya da kayma gibi istenmeyen durumlar oluşabilir. Lastik diş derinliklerini ve lastik havalarını belirli aralıklarla kontrol edin.

Antifriz
Kış aylarında motorun sağlıklı çalışabilmesi için motor soğutma suyu ve net bir görüş için cam soğutma suyunun antifriz seviyelerine dikkat edilmelidir. Bulunduğunuz bölgeye en uygun antifriz seviyelerini seçin.

Akü
Akü aracınızın tüm önemli bileşenlerine güç sağlayan parçadır. Özellikle kış aylarında motorun çalışması daha zor olduğu için akünüz ilk çalıştırmada daha çok zorlanır. Aracınızın performansının düşmemesi ve yarı yolda kalmamak için akünüzün voltaj, şarj gücü ve su seviyesini kontrol ettirin. Gerekirse akünüzü değiştirin.

Buji
Bujilerinizle ilgili sorunlar direkt olarak yakıt tüketiminize etki eder. Buji tırnaklarını kontrol ettirin, gerekirse yenileriyle değiştirin, tasarruf edin.

Aydınlatma ve cam silecekleri
Araç kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri görüş açısıdır. Kışın, özellikle yağışlı havalarda bu konu daha da önem kazanır. İyi bir görüş açısı için cam silecekleriniz bakımlı olmalıdır. Sileceklerin yanı sıra aydınlatma ve ampullerin çalışır durumda olması gerekmektedir. Kış aylarının başlangıcında yanmayan ampullerinizi değiştirin ve far ayarınızı yaptırın.

Kalorifer sistemi
Kaloriferler hem ısıtma fonksiyonlarıyla konforunuzu, hem de camdaki buzu çözme fonksiyonları nedeniyle güvenliğinizi etkiler. Kaloriferlerin de kış aylarında özellikle kontrol ettirilmesi gerekmektedir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.