Avrupa’nin En Yesil Suruculeri Belli Oldu

Üçüncü ise Finlandiya’dan Keijo Tapio Leppavuori. Ödülü Corsa ecoFLEX.
Yarışmaya Türkiye’den katılan Mert Durgut diğer tüm katılımcılar gibi ülkesinin  yeşil ve çevreci araç kullanma elçisi ilan edildi.

Opel, çevreye duyarlı sürüş tekniklerinin -doğru araçlarla beraber olduğunda- CO2 emisyonlarını azaltmada çok başarılı olunabileceği konusunda bilinçlendirme sağlamak amacı ile “Yeşil Sürücüler: Aranıyor!” sloganı altında iki ay süren bir  HYPERLINK “http://www.ecoflex-experience.com/international/” ecoFLEX Tecrübesi yaşattı.

Opel’in ilk etapta düzenlediği sanal ortamdaki yarışa yaklaşık 70,000 yarışmacı katılım yaptı. Sanal yarışma sonrasında gerçek otomobillerin kullanıldığı yarışmanın ikinci etabına bu 70.000 kişi içinden 20 yarışmacı katılım hakkı kazandı – her katılımcı ülkeden bir yarışmacı.

Bu yarışmacılar büyük final için geçen hafta sonu İsveç’te Malmö yakınlarındaki  HYPERLINK “http://www.sturupraceway.com/index.html” Sturup Yarış Pisti‘nde bir araya geldi. Merak uyandıran iki günlük bir hareketliliğin ardından, 25 yaşındaki ecoFLEX Tecrübesi şampiyonu, gelecek yıl üretimine başlanması planlanan büyük ödül  HYPERLINK “http://ampera.opel.info/en/home.html” Opel Ampera’nın sembolik anahtarını kazandı.~İkinci gelen yakıt tasarrufu şampiyonu Danimarka’dan Yakup Pelit bir Opel Astra 1.3 CDTI ecoFLEX kazandı. 70 kW/95 hp gücündeki bu küçük araba 100 km için yalnızca 4.1 litre dizele ihtiyaç duyuyor. Bu da, örnek oluşturacak bir şekilde, kilometre başına 109 gram  CO2 emisyonuna yol açıyor.

Üçüncü gelen Finli Keijo Tapio Leppavouri de, 100 km başına yalnızca 3.7 litrelik (98 g/km CO2) ortalama tüketim özelliğine sahip Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX kazandı.

Yarışmaya Türkiye’den katılan Mert Durgut’da diğer tüm katılımcılar gibi ülkelerinin yeşil ve çevreci araç kullanma elçisi ilan edildi.

Yeşil Sürüş – bugünü ve yarını

Gösterilen yoğun ilgi, ekonomik otomobillerin öneminin ve popülerliğinin yükseldiğini de vurguluyor. Opel, ekonomik benzinli versiyonlardan düşük CO2 dizellere ve, Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) ve Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) dahil olmak üzere alternatif yakıt alternatiflerine kadar çeşitlilik içeren bir ecoFLEX model portföyü sunuyor.

ecoFLEX Tecrübesi’nin büyük ödülü olan Opel Ampera, bu markanın çevre dostu motor teknolojilerini ileride daha da fazla bir şekilde sunma taahhüdünü sergiliyor. Menzili-uzatılmış Opel Ampera elektrikli taşıt, Avrupa’da, günlük otomobil kullanımına uygun, emisyonsuz ilk elektrikli otomobil olacak.

Not: Basın bülteninden
derlemedir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.