Klasik otomobil tutkunları

1990 yılında, Klasik Otomobil meraklılarını bir araya getirerek, kurulmasından bu yana 300’ü aşkın üye sayısına sahip olan Klasik Otomobil Kulübü ile İstanbul’a sadece 45 dakika mesafedeki konumu, yemyeşil doğası, keyifli atmosferi ve hizmet kalitesiyle dört mevsim huzurlu tatilin adresi Güral Sapanca Wellness Park birlikte keyifli bir hafta sonuna imza attı. 16 Nisan Cumartesi günü klasik otomobil tutkunları, Güral Sapanca Wellness Park’ta Güral Sapanca Klasik Otomobil Rallisi kapsamında bir araya geldi.

38 klasik arabanın yarıştığı Güral Sapanca Klasik Otomobil Rallisi’ni 1959 model Volkswagen marka araçlarıyla yarışan pilot Sinan Evman ve co-pilot Seyhan Atay birinci olarak tamamladı. Pilot K. Sinan Dündar ve co-pilot Sedef Dündar 1974 model Porsche 911 s Targa ile ikinci, 1971 model BMW 2002 ile pilot Rahim Ambardani ve co-pilot Şeyda Ambardini üçüncü oldu. 70 kilometrelik yarış parkurunu tamamlamaya çalışan klasik otomobil tutkunlarının arasında ünlü perküsyon ustası Burhan Öcal da vardı. Öcal, Güral Sapanca Klasik Otomobil Rallisi’ne 1970 model Ford Galaxie 500 ile katıldı.

Etkinlik, otomotiv sektörünün önde gelenleri; konu ile ilgili Klasik Otomobil müze sahipleri ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinin de katılımıyla gerçekleşti. Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi’nin açılış konuşmasını yaptığı bilgilendirme toplantısında Güral Sapanca Wellness Park Turizm Koordinatörü Kamil Berk ve Klasik Otomobil Kulübü Asbaşkanı Dr. Hasan İnsel de söz aldı. Bilgilendirme toplantısının ardından Güral Sapanca Wellness Park’ın önünden klasik arabalar start aldı. Klasik Otomobil Kulübü’nün bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinlikler arasında Klasikleşmiş Batı Anadolu Rallisi, Cumhuriyet Rallisi, İstanbul Rallisi, yurtdışındaki klasik otomobil kulüpleri ile ortaklaşa düzenlenen Uluslararası ralliler yer alıyor.

Not: Basın bülteninden derlemedir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.