Yüksek prestijin simgesi Hyundaı i40 türkiye’de

Dünyanın en hızlı büyüyen otomotiv markası Hyundai, Avrupa için özel olarak geliştirdiği i40’ın sedan versiyonunu Türkiye’de satışa sundu. D segmentinde yer alan Hyundai i40; üstün teknolojisi ve güvenliği, mükemmel konforu, ekonomik ve çevre dostu motor seçenekleri ve yüksek kalitesiyle Hyundai’nin yeni prestij simgesi olacak.

Hyundai’nin doğadan ilham alarak hayat verdiği akıcı tasarım felsefesi, i40’ta da kendisini fazlasıyla belli ediyor. Markanın kimliğini taşıyan altıgen ön ızgara, şu an güncel model yelpazesinde bulunan i20, i30, ix35, Accent Blue ve Elantra’da olduğu gibi i40’ta da hemen dikkat çekiyor. Öndeki sis farlarına entegre LED gündüz farları, profilde yükselen ve sportif bir duruş kazandıran omuz çizgisi ve LED arka stoplar, i40’ın yüksek prestijini simgeliyor. Hyundai i40’ın tasarımındaki anahtar kelimeler “Modern Akıcılık” ve “Premium Esinti” olarak belirtiliyor. Akıcı tasarım anlayışı çerçevesinde, gövdeyi kanat tarzındaki detaylarla sofistike bir görünüme kavuşturan tasarım ekibi, i40’a aynı zamanda güçlü ve modern bir görünüm de kazandırdı.

Hyundai Motor Avrupa Tasarım Şefi Thomas Bürkle; “i40’ın tasarımında keskin, iddialı ve akıcı çizgiler kullandık. Tipik 3 boyutlu sedan anlayışının dışına çıkarak, i40 Sedan’a son derece dinamik bir görünüm kazandırdık. Alçak ve uzun tavan çizgisi ile coupe görünümüne kavuşan i40 Sedan, tasarımı ile de segmentinde farklılık yaratacak bir otomobil” diyerek i40’ı tanımlıyor.

Not: Basın bülteninden derlemedir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.