Skoda 15 Milyonuncu Aracını Üretti

Skoda 2012’teki atağını bu yılın başında 15 milyonuncu aracın üretimiyle taçlandırdı. Yalnızca son 12 ay içerisinde bir milyon adetlik üretime ulaşan Skoda’nın 15 milyonuncu aracı Yeni Octavia oldu. 15 Milyonuncu Skoda olan gümüş renkli Yeni Octavia, Skoda’nın Cesana’daki teknoloji merkezinde VIP sedan olarak kullanılacak.

2012 yılının başında 14 milyonuncu aracını üreten Skoda, son bir yıl içerisinde büyüme stratejisinin önemli bir göstergesi olarak 1 milyon araç üreterek 2013 başında 15 milyonuncu aracını üretti. Banttan indirilen 15 milyonuncu araç Skoda’nın yeni modellerinden 3. Nesil Octavia olurken, diğer yeni modeller Citigo ve Rapid ile de satış rakamlarını daha da yukarıya çekmeyi hedefliyor. Skoda geliştirdiği teknolojiler ve yeni modelleriyle 2018 yılına kadar satış rakamlarını dünya çapında 1 buçuk milyon adet arttırmayı da planlıyor.

Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland üretilen15 milyon otomobil üretmek Skoda markasının yakaladığı muhteşem gelişimin bir sembolü olduğunu belirterek “1905 senesinden bu yana 118 senedir otomobil üretiyoruz ve bu köklü geçmişimizle otomobil markaları arasında en zengin geleneğe sahip markalardan biri olarak Skoda’yı gösterebiliriz.” şeklinde konuştu. Vahland, Skoda markasının gelecek yıllarda satış hızını da üretim hızıyla paralel olarak arttırarak 2018 senesine kadar satış rakamlarında dünya çapında 1,5 milyonluk bir artış yakalayacağını da belirtti.

Not: Basın bülteninden derlemedir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.