Honda RC213V-S

Yarışçı caddeye iniyor!
Pist yarışlarında başarıdan başarıya koşan, etkileyici bir geçmişe sahip olan Honda, pistteki başarısını caddeye indiriyor. Karşınızda RC213V-S!

Honda dünyanın en eski yarışı olan Isle of Man TT’ye 1954 yılında katılmaya karar verir. Halka açık caddeyi piste çeviren bu organizasyona katılmak için Honda, beş yıllık bir çalışmaya girişir ve sonunda 1959 yılında yarışlarda start alır. 1961’de iki klasmanda birincilikleri elde ettikten sonra 2005 yılına dek 600, 2015 itibarı ile toplamda 665 zafere imza atmış Honda pilotları. Pistlerde yarışan motosikletlerin gelişimine önemli katkısı olan Isle of Man, aynı zamanda trafiğe açık kullanım için de iyi bir referans oldu. Pistlerde büyük başarı gösteren Honda, özellikle RC213V modeliyle başarısını adeta zirveye taşıdı.

55770_RC213V_S

Şampiyonun motosikleti
215 HP güç ve 160 kg’yi geçmeyen kuru ağırlık. Bu veriler bir pist motoruna işaret ediyor. Pistlerde boy gösteren 238 HP’lik RC213V modelinden yola çıkan Japon marka, bu canavarı biraz dizginleyerek caddeye indirdiğini açıkladı. RC213V modeli S takısını alarak trafiğe açık yollara uyumlu hale geldi. RC213V-S için mühendisler gerekli değişiklikleri sınırlı tutmaya özen gösterdiler. RC213V-S modeline, pist kardeşinden farklı olarak far, stop, plaka aydınlatması, sinyal, dikiz aynası ve hız göstergesi gibi eklentiler yapıldı. Egzoz katalizatörü de eklenen motosiklette, korna, anahtarlı çalıştırma, ayak, elektrikli marş ve standart şanzıman diğer modifikasyonlar arasında yer alıyor. Moto GP şampiyonu Marc Marquez’in sivil versiyonu karşımızda duruyor.

Honda bu model için iki farklı güç çıkışı da sunuyor. S versiyonunun giriş seviyesi 159 HP’den başlıyor. Sadece 11.000 d/d çeviren bu versiyona karşın 215 HP’lik seçenek 13.000 d/d’ye kadar çıkabiliyor. Sadece tek kişilik seleye sahip bu versiyonun en olumsuz tarafı ise fiyatı. Sınırlı sayıda üretilen motosikletin 188.000 Euro’luk (Almanya için) başlangıç fiyatı, bu motorun caddelerde kolay kolay görünmemesine neden olacaktır. Fiyata aldırış etmeyenler ise 30 Eylül tarihine kadar www.rc213v-s.com adresinden sıraya yazılmayı deneyebilir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.