Artık arabaların da kara kutusu var

Takip ettiğiniz aracın hangi saatte nerede olduğunun öğrenilmesi ve raporlanması, iş performansının yükseltilmesi ve iş süreci masraflarının azaltılması,  kötü araç kullanımlarının önlenmesi, araç ve kişi güvenliğinin sağlanması amaçlarıyla yola çıkan JANUS Blackbox görüntülü araç takip sistemi, varolan takip sistemlerine bir de görüntülü kayıt özelliğini ekleyerek “emniyetiniz” için her türlü ortamı sağlıyor.

Taksi, özel veya okul servisleri, turistik araçlar, araç filoları, ambulanslar, itfaiye araçları, şehirlerarası ve uluslar arası otobüsler ve nakliye araçları, personel servisleri toplu taşım araçları vb. takip etmek istenilen her türlü hareketli araç içinde kullanılabilen JANUS, hareket halindeyken aracın içinde ve dışında olanları kayıt edebiliyor, araç hızını izliyor, kaza anını otomatik olarak kaydediyor, ani hareketlenmeleri kaydediyor, acil durum düğmesiyle anında görüntü sağlıyor ve “gece kayıt” imkânı sunuyor. Tüm bu özellikleri sayesinde JANUS, araç ve kişi emniyetini en üst düzeyde tutarak güven veriyor.

Araç içini 170° derece ve ön camından dışarıyı 120° derecelik açı ile görebilen JANUS, kullanıcının belirlediği kalite ve sürede istenirse günlerce kesintisiz kayıt yapabiliyor. HD kalitesinde kayıt yapan JANUS’un amacı, takıldığı aracın içinde ve dışında olanları en ince ayrıntısına kadar kayıt altına alıp, sonrasında da inceleme imkânı sağlamak.~ Montajı ve kullanımı son derece kolay olan JANUS, kullanıcıya beraberinde 4GB kapasitesinde bir “SD kart” ile ulaşıyor. Google Maps üzerinden, görüntülerin kayıt edildiği yerin bilgilerine ulaşmak ve görüntülerin kaydedildiği aracı takip etmek de mümkün.

JANUS’un programlanabilir sistemi sayesinde, kullanıcı görüntü kaydını dilediği zaman başlatma imkânına sahip oluyor. Aracın belirli bir hızın üzerine çıkması, ani hızlanmalar ve yavaşlamalar ya da sert bir darbenin olduğu durumlara göre programlanabilen sistem, görüntü kayıtlarının bu durumlar halinde başlatılmasını mümkün kılıyor. Böylece yalnızca kaza ya da kendisi tarafından belirlenen durumları kaydetmek isteyen bir kullanıcı, “SD kartını” sistemden çıkarmadan daha uzun süre kullanabiliyor. Ayrıca JANUS Blackbox görüntülü araç takip sistemlerinde, okul servisleri, taksiler, şehirler arası otobüsler, araç filoları, turistik servisler gibi sürekli çekim gerektiren araçlar için, kontak açık olduğu sürece çekim yapma seçeneği de bulunmakta.

14 Temmuz Çarşamba günü bir basın toplantısıyla tanıtılan JANUS’la bundan böyle trafik kazalarındaki gerçek hataları tespit edebilecek, değer verdiklerimizi izleyebilecek ve takip gerektiren tüm araçların sürüşleri yol boyunca kaydedilebilecek. Trafikteki tüm gerçekler bundan böyle JANUS’la emniyetiniz için kayıt altında olacak. ~JANUS’a sadece 990 $’a, ayrıca kredi kartlarına çeşitli taksit kampanyalarıyla ulaşılabilir.

Not: Basın bülteninden
derlemedir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.