2011 Cenevre Fuarı

Elektrik motorlu araç Renault’nun stratejisinin kalbinde yer alıyor : Herkes için elektrik motorlu araç ile, Twizy’nin başlangıç fiyatının açıklanması, Kangoo Maxi Z.E. versiyonunun çıkarılması ve Kangoo Z.E. ile Fluence Z.E.’nin reel kullanımdaki menzilleri ile elektrik devrimi yoluna devam ediyor.

Renault yüzünü geleceğe dönmek için zengin geçmişinden destek alıyor ve herkes için erişilebilir teknolojik yenilikler sunuyor.

R-SPACE: HERKES İÇİN GENİŞ ALAN

2011 Cenevre Otomobil Fuarı vesilesiyle Renault, konsept modeli R-Space’i günışığına çıkartıyor. Laurens van den Acker yönetiminde gerçekleştirilen üçüncü konsept R-Space, yaşam döngüsünü esas alan Tasarım stratejisinin « Aile » ayağını simgeliyor.

Sportif ve yapılı siluetiyle R-Space, bir tek hacimlinin aynı zamanda seksi olabileceğini de kanıtlıyor. Yenilikçi iç tasarımıyla kendini yolcularının her birine adayan bir tek hacimli olarak ön plana çıkıyor.

R-Space, 110 beygir güç üreten 900 cm3 lük 3 silindirli turbo benzinli bir motor ve çift kavramalı Efficient Dual Clutch vites kutusu ile donatıldı. Bu motor, Renault tarafından gelecek yıldan itibaren çıkarılacak Energy TCe isimle modüler TCe motorları gamının öncülüğünü yapıyor.

CAPTUR : ROTASI MACERA !

Geçtiğimiz 10 Şubat günü tanıtımı yapılan Captur, Renault 2016 – Drive the Change planının temel direklerinden biri olan tasarım stratejini yansıtan ikinci konsept model. Bu sportif, cömert ve atletik formlu SUV bir çiftin tek başlarına dünyayı keşfetmelerini sembolize ediyor. Küçük silindir hacimli çift turbolu diesel motoru sürüş keyfi ile birlikte performans ve düşük CO2 salımlarını bir araya getiriyor.

Captur’un boyutları ve kavisleri bir yandan kaslı yapısıyla güçlü bir arazi karakteri sergilerken, aynı zamanda hareket ve hafiflik çağrışımı yapıyor. DeZir’in izinde giden araçta ne köşeli bir form ne de düz hat bulunmuyor, fakat sadece doğal ve göz alıcı formlar göze çarpıyor.

Not: Basın bülteninden derlemedir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.