2012 yılında da en fazla otomobil üreten

1969’da kurulan ve iki yıl sonrasında faaliyete geçen Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları, bugün Renault’nun Batı Avrupa dışındaki en büyük iştiraki konumunda bulunuyor. Karoseri-montaj ve mekanik-şasi fabrikaları, Ar-Ge Merkezi ile bir uluslararası lojistik merkezinden oluşan Oyak Renault, Renault Grubu’nun dünya çapındaki 38 üretim merkezinden biri. 1971 yılında Renault 12 modeli ile üretime başlayan Oyak Renault yıllar içerisinde Renault 9, Renault 11, Renault 21, Renault 19, Megane Sedan, Megane Wagon, Symbol, Clio, Fluence, Megane HB, Fluence ZE’den oluşan 9 farklı model 18 farklı kasa üretti. Oyak-Renault, halen Symbol, Clio III modelinin 3 ve 5 kapılı hatchback ve Grand Tour versiyonlarını, Fluence, Fluence ZE ve Megane HB modelleriyle bu otomobillerin motor ve mekanik aksamlarını üreterek ihraç ediyor. Oyak Renault’da üretimin tek bir montaj hattında gerçekleştirilmesi, kendisine ürün karması ve miktar konularındaki değişikliklerde esneklik ve kolaylıkla uyum gösterebilme olanağı sağlıyor.

4 milyonuncu otomobilini üreten Oyak Renault, 2012 yılı Şubat ayı sonu itibarıyla 55 bin 165 adet otomobil üretimi ve 38 bin 485 otomobil ihracatı gerçekleştirerek Türk Otomotiv Sanayi binek otomobil üretimi ve ihracatında liderliğini sürdürdü.

Oyak Renault’nun ürettiği 4 milyon otomobilin yüzde 46’sı, 5 kıtada Avustralya’dan Yeni Zelanda’ya, Fransa’dan İngiltere’ye, Tayland’dan Mısır’a, Fas’tan Güney Afrika’ya, Kolombiya’dan Martinik’e 100’den fazla ülkede satıldı. 2011 yılı sonunda elde edilen 3,2 milyar doları aşan ihracat cirosuyla birlikte Oyak Renault’nun ihracatı 15 yılda 24 milyar doları geçti.

Not: Basın bülteninden derlemedir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.