Bond da onu kullanırdı

Majesteleri’nin gizli ajanı her zaman her şeyin en iyisini kullanır. Örneğin Aston Martin… Eğer Daniel Craig’e başka bir şey verilmesi planlanmamışsa, dünyayı kurtaracağı bir sonraki görevde 007 için bir önerimiz olacak: Jaguar F-Pace.

Her zaman özel dikim kıyafetlerle dolaşan ajanımız F-Pace ile lüks zevklerine yarayan bir araç kullanmış olurdu. Jaguar ekibi ise eğer mutlaka bir SUV olacaksa, mutlaka mümkün olduğunca Jaguar(vari) olmalı diye düşünmüş. Ortaya çıkan sonuçsa, bugüne kadar çok az SUV’un başarabildiği kadar iyi görünüyor: Güçlü bir yapıya ve düşünülerek modellenmiş kaslara sahip ama fazla göze batmıyor, nezaket ve ağırbaşlılığın çekiciliğine sahip. Aynı şey temiz hatlı ve değerli kokpit için de geçerli.

F-Pace teknolojilerini, kendileri de yepyeni modeller olan XE ve XF adlı sedan kardeşleriyle paylaşıyor. Karoserinin yüzde 80’i alüminyumdan üretilen aracın ağırlığıysa 1700 kg civarında.

Dört tekerlekten çekiş sistemindeyse Jaguar, kardeş firma Land Rover’dan yardım almış. Yani F-Pace sürücüsü, arazide takılmadan oldukça uzun mesafeler katedebilecek. Sistem, elektronik kontrollü çok diskli bir kavrama ile çalışıyor. Motorların güç yelpazesi dizellerde 180 HP’den (2.0 lt) başlayıp 300 HP’ye (3.0 lt) ulaşıyor. İkisi de kompresör beslemeli olan 3.0 lt’lik benzinli seçeneklerde ise 340 HP ve 380 HP olmak üzere iki güç seçeneği bulunuyor. Yani F-Pace, güç konusunda eksiklik hissetmeyecek.

180 HP’lik dizel motora ve arkadan itişe sahip dizel motorlu versiyonun Almanya başlangıç fiyatı 42 bin 400 Euro olarak açıklandı. 4 tekerlekten çekişli ve 380 HP’lik motorla donatılan First Edition adlı özel modelin fiyatıysa 84 bin 350 Euro. F-Pace’in rakipleri çok iddialı: Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC ve Porsche Macan. Müşterileri bilemeyiz ama bizler 007’nin bu İngiliz’i seçeceğine inanıyoruz.