Opel için işler ciddileşiyor

Astra ilk önemli görevinde: Kompakt Opel acaba VW Golf’ün karşısında kendisini kanıtlayabilecek mi?

Opel için işler ciddileşiyor. Mokka, Adam veya Karl, yani eğlenceli modeller, Rüsselsheimlı otomobil üreticisinin yeniden ayaklanmasını sağladı. Bunlardan elde edilen küçük başarılar ve markaya sağladıkları sempati faktörü, yeni Astra’nın zeminini hazırladı. Ancak yeni Astra’nın işi gerçekten zor, çünkü ondan, Opel’in nelere kadir olduğunu göstermesi isteniyor.
Sözü uzatmaya gerek yok: Focus’tan Korelilere, İspanyollardan Fransızlara kompakt sınıf çok zorlu bir pazar ve pazarda çıtanın yüksekliğini tek bir otomobil, yani VW Golf belirliyor.
Neredeyse her şeyi doğru yapan bu çok yönlü yetenek, geniş model yelpazesi, çoğunluğun hoşuna giden düz hatları ile Astra için mükemmel bir rakip.
Ölçümlerin yapıldığı büyük karşılaştırmalı test öncesinde bu ikiliyi bir araya getirerek “Opel’in durumu nedir?” sorusunun cevabını aramaya karar verdik. Yeni Astra’nın içinde ne kadar Golf gizli? İkiliyi karşılaştırmamıza en güçlü dizel motorlarıyla konuk ettik: 136 HP’lik 1.6 CDTI ve 150 HP’lik 2.0 TDI. İkisi de manuel şanzımanlı olan konuklarımız, fiyat seviyelerini iyice yukarı taşıyan geniş donanım paketleriyle, keyifli araç kullanmayı sevenler ve uzun yol yapanların sevgilisi.
Bizler için en önemli soru, yeni Opel’in nasıl hissettirdiğiydi? Acaba mühendisler zorlu görevlerin üzerinden başarıyla gelebilmişler miydi? Süspansiyon direksiyonla, motor da şanzımanla uyumlu mu? Elektronik aksam doğru çalışıyor mu? Mühendislerin görevi gayet açıktı: Golf’ten daha dinamik, Ford Focus’tan daha konforlu bir otomobil yaratmak.
Durum böyle olunca karşılaştırmaya Golf’ü dahil etmeye karar verdik. Değerlendirmeyi ise 6 ana başlık altında topladık ve Astra’nın hangilerinde daha iyi, hangilerinde daha kötü olduğunu araştırdık ve sonuçları takip eden sayfalardaki bir grafikte topladık.
Acaba yeni Astra, hem Golf’ün karşısında hem de sınıfında nerede konumlanacak? Takip eden sayılarımızda Astra ve Golf’ü farklı güç ve motor klasmanlarında karşı karşıya getirmeye devam edeceğiz. Opel’in, Golf GTI’a rakip olacak bir sportif versiyonun da müjdesini vermiş olmasıysa, ikiliyi karşı karşıya getirmek için heyecanla beklememize neden oluyor.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.