Piaggio Müzesi, 5’inci Kez TripAdvisor’ın Onur Listesi’nde!

Türkiye’de Doğan Otomotiv Grubu tarafından temsil edilen Piaggio Grup’un İtalya’da bulunan motosiklet müzesi, bir kez daha dünyanın en büyük gezginler topluluğu olan TripAdvisor’ın Onur Listesi’ne girdi. Avrupa’nın en büyük motosiklet müzelerinden biri olan Piaggio Müzesi, ziyaretçilerin vermiş olduğu yüksek puanlar ile Mükemmellik Sertifikası alarak üst üste beşinci kez “TripAdvisor Hall of Fam Listesi’ne girmiş oldu. 5 bin metrekare sergileme alanına sahip olan Piaggio Müzesi’nde İtalya’nın sosyo-ekonomik gelişimine tanıklık eden Vespa, Piaggio, Aprilia, Gilera ve Moto Guzzi gibi markalara ait çok özel koleksiyonlar yer alıyor.

Ülkemizde Doğan Otomotiv Grubu tarafından temsil edilen İtalyan Piaggio Grup’un İtalya’nın Pontedera Bölgesi’nde bulunan Piaggio Müzesi, aylık 490 milyon ziyaretçisi ile dünyanın en büyük gezginler topluluğu olan TripAdvisor tarafından yapılan değerlendirmede “Onur Listesi”ne girdi. Avrupa’nın en büyük motosiklet müzelerinden biri olan Piaggio Müzesi, 49 farklı ülkeden ziyaretçilerin vermiş olduğu yüksek puanlar ve olumlu geri bildirimler sayesinde üst üste beş yıldır Mükemmellik Sertifikası alarak “TripAdvisor Hall of Fame Listesi’ne girmiş oldu. İtalya’nın en büyük motosiklet müzesi olan Piaggio Müzesi, 2015 yılından bu yana her yıl TripAdvisor tarafından söz konusu listeye dahil ediliyor. Müze, açıldığı günden bu yana 700 bini Pontedera’dan olmak üzere dünyanın her yerinden milyonlarca ziyaretçiyi ağırladı ve büyük ilgi gördü.   

250’nin üzerinde tarihi araç sergileniyor!

Piaggio Müzesi içinde yer alan ve 2000 yılında açılan sergi alanları, geçtiğimiz yıl yenilendi. 5 bin metrekare alana yayılan ve zarif bir şekilde restore edilen sergi alanlarında 250’nin üzerinde tarihi araç bulunuyor. 100 yılı aşkın geçmişi olan bu araçlar, aynı zamanda İtalya’nın ekonomik ve sosyal kalkınması hakkında da ipuçları veriyor. Dünyanın en çok bilinen ve sevilen ikonik  İtalyan markalarından Vespa koleksiyonunu da bünyesinde bulunduran Piaggio Müzesi’nde ayrıca 104 yıldır çeşitli şampiyonluklar kazanmış Piaggio, Aprilia, Gilera ve Moto Guzzi gibi markaların motosiklet ve yarış tarihlerine ışık tutan koleksiyonları yer alıyor. Bu parçaların yanı sıra mobilitenin geçmişine ışık tutan; trenlerden uçaklara, kablolu ulaşım çözümlerinden deniz motorlarına kadar birçok ürün de yine bu alanda sergileniyor.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.