Vantage V8 Türkiye’de

Aston Martin’in yenilenen Vantage Serisi’nin önemli modeli dünya ile aynı anda Türkiye pazarına da sunuluyor, bu modeller arasında V8 Vantage ise özellikleriyle öne çıkıyor. Yarış otomobillerinden esinlenilerek tasarlanan Aston Martin V8 Vantage daha keskin ve güçlü hale gelirken, yapılan iyileştirmelerle aracın dinamizmi, sürüş stili ve performans değerleri güçlendirilmiş. Vantage V8, 7 ileri vitesli Sportshit II şanzımanı, iyileştirilen şasisi ve fren sistemiyle daha yoğun ve güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor.

ASTON2Vantage S serisi temel alınarak yapılan iyileştirmelerle V8 Vantage daha hızlı direksiyon kontrolü sağlarken, 380 mm çapındaki iki parçalı ve havalandırmalı, dökme demirden ön fren diskleri ve altı adet piston kaliperi, frenleme gücünü ve fren pedalının verdiği hissi ciddi düzeyde arttırıyor. Bu yeni fren sistemi, yokuşlarda daha hassas kontrol sağlayan Hill Start Assist (HSA) özelliğini de bünyesinde barındırıyor. Bir önceki modele kıyasla 10 mm daha geniş lastiklere sahip bulunan V8 Vantage, mükemmel olan yol tutuşunu daha da arttırıyor, hem de direksiyonun daha iyi tepki vermesini ve frenlerin daha büyük güçle yola hükmetmesini tam anlamıyla mümkün kılıyor.

Yeni direksiyon mili, valf yapısı güncellenmiş hidrolik direksiyon pompası ve önceki modelde bulunan 17:1 oranına kıyasla, daha hızlı 15:1 dişli oranı, yeni V8 Vantage’ın daha yüksek hassasiyetle kontrol edilmesini ve daha çevik bir yapıya sahip olmasını sağlıyor.

Vantage S ve N400’den esintiler
V8 Vantage’da, aracın güçlendirilen performansını tamamlamak amacıyla Vantage S ve sınırlı sayıda üretilen N400 modellerinden esinlenilen bir dizi stil değişikliği de gerçekleştirildi. Alçaltılan ve aerodinamik ayırıcıyla eksiksiz hale getirilen ön tamponda motoru ve ön frenleri besleyen daha büyük bir hava girişine yer verildi. Arka tampona ise görselliği işlevsellikle bütünleyen bir yayıcı eklendi. Ayrıca özel olarak şekil verilen ve yarış otomobillerinden esinlenilen yan çıtalarla V8 Vantage’ın daha güçlü görüntüsü tamamlandı.

430 HP güç ve 490 Nm Tork
Vantage S ise Vantage serisinde en yüksek donanıma sahip, en yüksek performanslı V8 motorlu model olmaya devam ediyor. Vantage S’in 7.300 devir/dakikada 430 HP güç, 5.000 devir/dakikada 490 Nm tork üreten daha güçlü motoru, standart donanımda bulunan, yakın dişli oranına ve yedi ileri vitese sahip Sportshift™ II otomatikleştirilmiş manuel şanzımanı mükemmel şekilde tamamlıyor. ‘S’ modeline özel spor egzoz sistemi, sürüş deneyiminin yoğunluğuna tamamıyla uygun olarak heyecan verici bir egzoz sesi çıkarıyor ve aracın sportif kimliğini vurguluyor.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.