VW Tiguan GTE Active Concept

VW, Detroit Fuarı’nda kompakt SUV Tiguan için hazırladığı GTE Active Concept isimli şov aracının örtüsünü açtı. Plug-in hybrid teknolojisine sahip olan Tiguan GTE, aynı zamanda maksimum off-road kabiliyeti sunmasıyla da öne çıkıyor.
Tiguan, GTE konseptinde, yüksek verimlilikle, dört tekerlekten çekiş sisteminin gücünü bir potada harmanlayarak çevreci bir off-road aracı geliştirmiş. VW, Tiguan GTE konsepti için 10 ana unsuru ön plana çıkarıyor. Bu 10 unsur şunlardan oluşuyor; Büyük güç potansiyeli, plug-in hybrid, sürekli dört tekerlekten çekiş, sıfır emisyon, verimlilik, off-road tasarımı, off-road performansı, off-road fonksiyonları, sezgisel akıllı kokpit kontrolü ve yeni nesil kompakt SUV.

Yeni nesil Tiguan üzerine geliştirilen konsept 5 kişilik oturma alanı ve sezgisel bilgi eğlence sistemi ile kokpit kumandaları sunuyor. Konseptte kullanılan plug-in hybrid teknolojisinde, turbo benzinli TSI içten yanmalı motora 2 adet de elektrik motoru eşlik ediyor. Toplam sistem gücü ise 225 HP’ye ulaşıyor. Tiguan GTE’nin son hızı 193 km/s, 0-100 km/s hızlanma süresi ise 6.4 sn olarak açıklanıyor.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.