Auto Show Sayı 2015/38

Hırant Kasapoğlu
Hırant Kasapoğlu

Başarılı organizasyon
Geçtiğimiz hafta Almanya’da, başarılı bir otomobil buluşması gerçekleşti. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını 66’ncı kez ziyaretçilere açtı.

Bence neredeyse tüm firmalar fuara çok iyi hazırlanmıştı ama özellikle ev sahibi Alman markaları, adeta Alman disiplinini konuşturmuşlardı. Standlar gerek mimari açıdan, gerekse de yeniliklerin sergileniş biçimiyle, dünyaya referans olabilecek titizlikte tasarlanmıştı. Ama bir fuarın en önemli unsuru, stand tasarımı veya organizasyonu değil, o standda sergilenen yeniliklerdir, ziyaretçilere sunulan ürünlerin kalitesidir. Bu anlamda da Frankfurt Fuarı, çok önemli yenilikleri barındırmasıyla, kalite ve başarısını kanıtladı. Biz sayfalarımıza 50 önemli fuar yeniliğini sığdırabildik ama standlarda çok daha fazlası yer almaktaydı.

Frankfurt Fuarı’nın önemi biraz da cezbettiği konuklarından belli oluyor. Fuarın resmi açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptı. Bu, Alman hükümetinin, otomotiv endüstrisine verdiği desteği göstermesi açısından bence önemli.

Bir diğer konuk ise ABD’den gelmişti. GM’in dünya Başkanı Marry Barra, Opel’in yeni Astra SportsTourer modelinin örtüsünü Opel Başkanı KT Neumann’la birlikte açmak için Detroit’ten Frankfurt’a seyahat etmişti. Bu, daha önce benzerini görmediğimiz bir jestti ve GM’in Opel markasına verdiği önemi gösteriyordu. 35 yıldır GM’de farklı kademelerde çalışan Marry Barra, hazır cevaplığı, kıvrak zekası, otomotive hakim edası ve dünya pazarları konusundaki derin bilgisiyle basın mensuplarını adeta büyüledi. Barra, konuşmasının bir yerinde, otomobillerin gelecek 5-10 yılda, bundan önceki 50 yılda olduğundan çok daha fazla değişeceğini söyledi. Bu aslında yeni bir otomotiv çağının habercisi olsa gerek. Bu değişim sadece çekiş ve motor sistemleriyle ilgili değil. Mobil aygıtlara bağlanabilirlik, güvenlik ve otonom teknolojileri şimdilik buzdağının görebildiğimiz kısmını oluşturuyor. Yeni bir otomotiv çağına hazırlıklı olalım.

Hırant Kasapoğlu
[email protected]

 

auto-show-sayi-2015-38SÜRÜŞ İZLENİMİ
AUDI A4
Teknoloji canavarı

GÜNCEL
FRANKFURT FUARI
Sonbaharın tüm yenilikleri
AUTOMOTIVE INSIDER
Keşke olsa!

TEST
MAZDA CX-3
Tüm meziyetler birarada

KARŞILAŞTIRMA
ORTA SINIF SEDANLAR
BMW 3 mü, Mercedes C mi?

MAGAZİN
SÜPER AMERİKANLAR
İhtiyar çömeze karşı

GÜVENLİK
EURO NCAP
Yıldızlar artık uzaklarda

TEKNOLOJİ
OTONOM SÜRÜŞ
Hayaller gerçek oluyor

MOTORSPORLARI
FORMULA 1 KAHİNİ
Formula 1’de “foto şipşak”

LIFESTYLE
AKSESUAR
En güncel trendler