2011 sonunda 50 milyar Avro’ya ulaşacak

Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Franz Fehrenbach, Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı 2011’in açılışında yaptığı konuşmada, gelişmekte olan ülkelerin otomotiv pazarlarında son dönemde yavaşlama yaşanmasına karşın, Asya ve Güney Amerika’daki yeni yükselen pazarların büyümesini önümüzdeki dönemde de sürdüreceğini söyledi.

Fehrenbach, “Ekonomik dalgalanma, yılın ilk yarısında önemli bir seviyeye gelmiş olabilir, fakat aşırı tepki vermeye şu aşamada gerek yok. Bosch olarak, halen, 2011 yılında dünya çapındaki otomobil üretiminde yüzde 5’lik bir artış bekliyoruz” dedi.

Bosch Grubu globalde yüzde 10’luk büyüme bekliyor

Bu tablo karşısında Bosch Grubu, 2011 yılının ikinci yarısında Otomotiv Teknolojisi, Endüstriyel Teknoloji, Dayanıklı Tüketim Ürünleri ve Bina Teknolojisi sektörlerindeki büyümenin bir miktar etkileneceğini öngörüyor. Buna rağmen, dünya çapında satışların yüzde 10 oranında artması bekleniyor. Fehrenbach, “Bosch Grubu’nun satışlarının ilk kez 50 milyar Avro seviyesine ulaşacağı konusundaki inancımızı koruyoruz” derken, otomotiv teknolojisi satışlarının 30 milyar Avro’yu geçeceği tahmin ediliyor.

Bosch’taki büyümenin, istihdama da olumlu bir etkisi bulunuyor. Otomotiv teknolojisindeki global istihdamın 10.000 kişilik artışıyla yaklaşık 177.000 olmasının yanı sıra bu yıl Bosch Grubu’nun iş gücünün 15.000 kişilik artışla 300.000 kişiye ulaşması bekleniyor.

Geleceğe ciddi miktarda yatırım yapmaya odaklanan Bosch’un sadece otomotiv teknolojisi alanındaki araştırma ve geliştirme için ayırdığı 3,3 milyar Avro, 2011 yılı için Ar-Ge oranının yüzde 10’u geçtiğini gösteriyor. Fehrenbach, bunu “otomotiv sanayisindeki yapısal değişimi şekillendirmeye yardım edecek ön bir yatırım” olarak değerlendiriyor.

Not: Basın bülteninden derlemedir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.