2011 “Yılın Çevreci Otomobili” Chevrolet Volt oldu

Chevrolet Pazarlama Başkan Yardımcısı Rick Scheidt bu konuda; “Dünya’nın Çevreci Otomobili olarak seçilen Volt, doğaya uyumlu olması ve yakıt verimliliği sağlayan üstün teknolojisi sebebi ile bu ünvana layık görüldü. Chevrolet Volt, uzun menzilli elektrikli otomobil segmentinde yer alırken; hem elektrik, hem de benzinle gidebilen elektrikli yakıt sistemine sahip ve emisyonsuz sürüşe olanak sağlıyor. Bu ödül ve öncesinde alınan tüm ödüller, Chevrolet‘nin Volt’u geliştiren ekibin çalışmalarında , yakıt verimliliği sağlarken aynı zamanda doğaya uyumlu olmayı gerçekten dikkate alarak otomobil geliştirme çabalarını doğrular“ dedi.

12 Yeni otomobil içinden “Yılın Çevreci Otomobili” seçilen Chevrolet Volt ile birlikte finale kalan BMW 320d Efficient Dynamics Edition ve Nissan Leaf modelleri oldu..

Bu ödülü alabilmek için , aday olan otomobillerin 1 Ocak 2010 ile 30 Mayıs 2011 tarihleri arasında en az iki kıta üzerinde satışa sunulmuş olması gerekmektedir. 2011”Yılın Çevreci Otomobili” ünvanına sahip Chevrolet Volt, 2012’de Türkiye’de olacaktır.

2011 “Yılın Çevreci Otomobili” seçilen Chevrolet Volt’un daha önce aldığı ödüller;

• Motor Trend tarafından 2011 “Yılın Otomobili”
• Green Car Journal tarafından 2011 Yılın “Çevreci Otomobili”
• Car and Driver tarafından 2011 “Yılın En İyi İlk 10 Otomobil”
• Ward’s AutoWorld 2011 “Yılın En İyi İlk 10 Motor”
• AUTOMOBILE tarafından 2011 “Yılın En İyi Otomobili”
• Popular Mechanics tarafından 2010 “Yılın En İyi Teknoloji Buluşu”

Not: Basın bülteninden derlemedir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.