Hem Mini, hem üstsüz

Mini ürün ailesindeki yenilenme süreci, üstü açılabilen Mini cabrio ile devam ediyor. Yeni bir dış tasarım, yeni motor seçenekleri ve elektrikli açılır tavanı ile Mini, tarz sahibi kimliğinden ödün vermeden klasik kült tasarımla modern teknoloji ve konforu bir arada sunabiliyor. 12 yıl önce ilk üstü açılır versiyonunu piyasaya süren Mini, segmentinde üstü açılır, dört koltuklu tek araç olması ile de büyük bir başarı elde etmişti. Mini bu başarısını devam ettirebilmek için günümüz pazarına ayak uydurabilecek bir modelle karşımıza çıkıyor.

Elektrikli tente tavan
Bir cabriolet model için en önemli unsur olan açılır tavan için Mini mühendisleri, birçok geliştirme yapmış. Eski modeline göre daha sessiz ve estetik bir açılma-kapanma teknolojisine sahip olan bu sistem, aynı zamanda arka alanda daha fazla yer sunuyor. Araç içindeki sıcaklığı koruyabilecek ve daha az rüzgar sesi alan bir izolasyona sahip bu yeni açılır tavan, 30 km/s hıza kadar seyir halindeyken açılıp kapatılabiliyor. Ayrıca araç park halindeyken, uzaktan kumanda aracılığı ile tavanı kontrol etmek mümkün. 18 saniyede operasyonunu tamamlayan bu kumaş tavan, değişik dokuma motifleri ile müşterinin isteğine göre kişiselleştirilebiliyor.

Aracın dış tasarımında, beş kapılı ve coupe versiyondaki yeniliklerin esintisini görmek mümkün. Daha sportif ve dinamik bir tasarıma kavuşan Mini Convertible, klasik Mini çizgilerinden de kopmamış. Krom çerçeveli yuvarlak farlar, krom ön ızgara ve geniş sis farları ön tasarımda dikkat çekiyor. Model “S” versiyon ile tercih edilirse, hava girişli bir ön kaput, ön tampondaki hava kanalları ve ön ızgaradaki “S” logosu araca daha sportif bir hava katıyor. Arka tasarımda krom çerçeveli dikey konumlandırılmış farlar, krom bagaj çitası ve sis farı çerçevesi araca Premium bir görüntü katıyor. “S” versiyonda ortadan çift çıkışlı egzoza sahip bir difüzör araca ekleniyor.

Üstü açılır araçlarda bir diğer önemli unsur ise bagaj alanı. Mini bu konuda rakiplerine göre pek fena sayılmaz. Tavan açıkken 160 litre, kapandığında ise 150 litre bagaj hacmi sunan Mini Convertible, aşağı doğru açılan bagaj kapağı ile yükleme ve boşaltmayı kolaylaştırıyor.

Malzeme kalitesi yüksek
İç tasarımda yüksek malzeme kalitesi ve işçilik sunan Mini, eskisine oranla daha ferah ve geniş bir iç tasarım sunuyor. Klasikleşmiş orta konsolda bulunan büyük hız kadranı ve direksiyon arkasında yer alan ufak bir devir göstergesi, Mini genlerini devam ettiriyor. Opsiyonel olarak, orta konsolda yer alan hız göstergesinin içine bir navigasyon sistemi eklenebiliyor. Ayrıca iç tasarımda, konsol parçaları, koltuklar ve iç trim renkleri, müşteri isteğine göre kişiselleştirilebiliyor.

Motor seçenekleri arasında benzinli olarak 1.5 litre, 3 silindirli, 135 beygirlik bir motor ve 2.0 litrelik 192 beygirlik turboşarj beslemeli, daha güçlü bir motor yer alıyor. Dizel olarak ise tek bir motor sunuluyor (1.5 litrelik 4 silindirli 116 beygirlik dizel). Standart olarak manuel vites seçeneği ile gelen Mini Convertible, isteğe bağlı olarak 6 ileri Steptronic otomatik şanzıman ile de alınabiliyor.

Ali Mert GİRAY

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.