Q30 ailesi genişledi

Infiniti’nin yeni modeli QX30, yeni nesil premium müşterilere hitap eden bir kompakt crossover. Konsept versiyonun beğeni toplayan kaslı, hareketli ve dinamik çizgileri, standart modelde neredeyse aynen korunmuş. İngiltere/Sunderland’deki yeni tesislerde üretilecek olan QX30, aynı zamanda Infiniti’nin Avrupa’da üretilen ilk modeli de olacak.

Premium crossoverlar şu sıralar dünyanın en hızlı gelişen pazarı. Piyasadaki premium kompakt rakiplerle daha büyük crososverlar arasında bir köprü görevi görmesi planlanan QX30, çok yönlü kullanıma uygunluğu, özgün tasarımı, konforu, güvenliği ve dinamizmiyle iddialı olmayı hedefliyor. Hedeflenen yeni premium müşteri kitlesi, şehirli havası, premium görünüm ve hoş bir tasarım bekliyor.

Bu yıl Cenevre Fuar’ında görücüye çıkan QX30 Concept, bir coupenin şık hatlarını bir 4×4’ün güçlü görünümüyle harmanlıyordu. Seri üretim QX30 da bu özelliklerin tamamına sahip: Akıcı çizgiler, güçlü çıkıntılar, ışık oyunları yaratan yüzeyler, alçak tavan çizgisi…

Yeni QX30, 1530 mm ile kardeşleri Q30 Premium’dan 30 mm, Q30 Sport’tan ise 45 mm daha yüksek. Çamurluklarıysa 5 mm daha geniş. Üç boyutlu büyük ızgaranın köşe kısımları, farların üzerinden geçen dalga formlu bir ütü iziyle stop lambalarına bağlanmış. Yan kısımlardaki çıkıntılı yapıların yarattığı kaslı görünüm, dalgalı bir tasarıma sahip heybetli bir ön kaputla desteklenmiş.

İç mekanın asimetrik yapısıyla mühendisler sürücü odaklı bir tasarım elde etmişler. Asimetrinin sağladığı diğer bir avantaj ise akıcı hatlar ve hoş parça geçişleri olmuş. Standart iç mekana siyah renkli kumaş döşemeler hakim. Ancak opsiyonel olarak bej veya siyah renkli deri ile daha elit bir atmosfer elde edilebiliyor. Infiniti’nin iddiasına göre QX30, sınıfının en sessiz ve sarsıntısız iç mekanını sunacak.

QX30, gücün yüzde 50’ye kadarını arka aksa gönderebilen akıllı bir 4×4 sistemine sahip olacak. Araçtaki diğer bir standart donanım ise, manuel kullanıma da izin veren 7 ileri oranlı çift debriyajlı şanzıman.

Sınıfının en güvenli araçlarından biri olma iddiası içinse Infiniti, araçta kapsamlı bir aktif ve pasif güvenlik sistemi sunacak: 360 derece görüşlü kameralar, hareketli obje algılama, akıllı park asistanı, akıllı cruise control…

Infiniti’nin tescilli markası InTouch bilgi-eğlence sistemiyse tabletleri andıran dokunma ve kaydırma fonksiyonlu bir kontrol sistemine ve 7 inçlik bir ekrana sahip. InTouch, ses tanıma sistemiyle birlikte çalışarak navigasyon ve müzik sisteminin sesli komutlarla kullanılmasına izin veriyor.

QX30 2016 yılının ortalarında piyasaya çıkmaya başlayacak.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.