Tekerlekli internet cafe

Günümüz gençliği otomobil üreticileri için bir bulmaca gibi… Bir zamanların statü sembolleri heybetli HP canavarları, yerlerini en yeni akıllı telefon ve en hızlı tablet bilgisayarlara bıraktı.
Ancak Mercedes’in “Generation Z” adını verdiği, 1995 sonrası doğumlu kuşağını, kaybetmeye hiç niyeti yok. Tokyo Fuarı’nda sergilenen Vision Tokyo konsepti, Alman markanın gençliği doğru anladığını, dijital kuşağın otomobillerden neler beklediğini çözdüğünü gösteriyor. Uzunluğu 4.80 m ile orta sınıf standartlarında olmasına rağmen Vision Tokyo, kesinlikle çok farklı görünüyor. Araç geliştirilirken mühendisler, statü sembolü şık bir tasarım yerine mümkün olduğunca geniş bir iç mekan elde etmek için uğraşmışlar. Bu da ekibi, klasik oturma düzeninden vazgeçmeye yönlendirmiş. Araçta hala bir direksiyon olsa da, ne bir şalter ne de ön yolcu koltuğu var.

Aslında direksiyona da gerek yokmuş, çünkü otonom sürüş için gereken 360 derece görüşlü kameralar gibi birçok teknoloji bu konseptte var. Bizzat kullanım mı? Özellikle sıkışık trafiğin hakimiyetindeki büyük şehirlerde bunu isteyecek insan sayısının fazla olacağını sanmıyoruz. Neticede; aracı kullanmak yerine geniş bir kulüp salonunu andıran, hologram projeksiyonuyla sosyal ağları takip edebileceğiniz bir internet cafenin rahat koltuğunda oturmak çok daha keyifli olacaktır. Bunun dışında iç mekanda LED ekranlara da yer verilmiş.

Ancak Generation Z için bir şey hala çok önemli: Çevreci motor konseptleri. Bu talebi karşılayabilmek için VisioVoswinkeln Tokyo’da, sadece elektrik gücüyle 190 km ilerleyebilmesini sağlayan bir yakıt hücresi-hibrid sistemine yer verilmiş. Hem eksiksiz bağlanabilirlik yeteneği, hem de temiz bir motor konsepti… Gençlik için çekici bir kombinasyon olabilir.

SONUÇ
Stefan VoswInkel

Mercedes’in konseptleri geleneksel olarak birer entelektüel çalışma oluyor. Yani yollara çıkacak bir sonraki nesille ilgileri olmuyor. Peki ama Vision Tokyo ne zaman piyasaya çıkabilir? Otonom sürüşün bir realite haline gelmesini beklediğimiz 2020’li yılların ortalarında. Tabi ki bu tür tekerlekli bir kanepeye ihtiyacımız olduğu taktirde!


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.