Suzuki’nin minik SUV’u

Suzuki_Ignis_028Bazen sadece zaman uygun değildir. Örneğin hafif alüminyum karoseriyle kesinlikle harika bir otomobil olan Audi A2’nin tek hatası, pazara 10 yıl önce girmesiydi.

Benzer bir problemi Suzuki de yaşamıştı: Ignis. 2000 yılında piyasaya çıkan Ignis, Swift bazlı ve önden çekişli minik bir arazi aracıydı ama günümüzde büyük bir trend olan minik SUV’lar o günlerde hiç rağbet görmüyordu. Bu nedenle Japon marka 2007 yılında aracı üretimden kaldırdı. Ignis’in üçüncü kuşağı ise Tokyo Motor Show’da görücüye çıktı. Yeni Ignis, ilk modeldekiyle aynı reçeteyi kullanıyor: Günlük kullanımda Jimny’den daha pratik özellikler sunan küçük ve yükseltilmiş, şık tasarımlı bir otomobil. Ignis’te baz olarak Tayland’da üretilen Celerio adlı model kullanılsa da, kalitesi çok daha yüksek: Suzuki özellikle iç mekan kalitesine önemli yatırımlar yapmış. Orta konsoldaki dokunmatik ekranı ise yakında markanın diğer modellerinde de göreceğiz.

Sadece 3.80 m olan uzunluğu nedeniyle Ignis’in Avrupa’da rakibi yok. Kim bilir, belki artık bir mini-mini-SUV’un da zamanı gelmiştir.

Suzuki_Ignis_029


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.