2011 takvimleri belli oldu

Türkiye Otomobil SporlarıFederasyonu (TOSFED) tarafından2011 yarış takvimi açıklandı.Takvime göre otomobilsporları 2011 sezonu 19-20 Marttarihlerinde gerçekleştirilecekTürkiye Off-Road Şampiyonası’nınbirinci ayak yarışıyla başlayacak,26-27 Kasım tarihlerindegerçekleştirilecek yineTürkiye Off-Road Şampiyonası’nınson ayak yarışmasıyla sonaerecek. Türkiye Pist Şampiyonası’ndaİzmit Körfez Pisti, birsezonluk aranın ardından yenidentakvime geri döndü. Bu iseyarış tutkunları için büyük birmüjde idi. İstanbul’a olan yakınlığıve kullanım açısındanson derece iyi bir pist olması ileön plana çıkan İzmit Körfez, kısabir aranın ardından yine keyifveren yarışlara ev sahipliğiyapmaya devam edecek. Pistyarışlarında sezon İstanbulPark’ta, İzmir’de ve İzmit’te ikişeryarış olmak üzere toplamdaaltı ayaktan oluşacak. Pist şampiyonası26-27 Mart tarihlerindeİstanbul Park Pisti’nde koşulacakolan yarışla başlayacak.

Türkiye Ralli Şampiyonasında ise toprak ve asfalt ralli dengesibu yıl sağlanmış oldu. Sezonun asfalt rallileri Ege Rallisi,Yeşil Bursa Rallisi ve ulusalyarışma takvimine bu yıl dahilolması ile dikkat çeken Eskişehir Rallisi olacak. Rallilerde sezonun tek uluslararası yarışı olan Boğaziçi Rallisi ise Avrupa Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olarak 4–5 Haziran tarihlerinde koşulacak. Türkiye Ralli Şampiyonası’ndayeni sezon 30 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek
~
olan Ege Rallisi ile birlikte start alacak ve 22-23 Ekim tarihleri arasında koşulacak olan Bursa Rallisi ile bitecek.

Türkiye Karting Şampiyonası,biri Güneydoğu Avrupa Karting Bölge Şampiyonası’na dahil olmak üzere toplamda yedi ayaktan oluşacak.

Gözümüzü dünyaya çevirdiğimizde ise Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 13 Mart tarihinde düzenlenecek olan Bahreyn yarışı ile birlikte start alacağını ve 27 Kasım tarihindeki Brezilya GP ile birlikte sona ereceğini görüyoruz. Formula1’de bu sezon 20 yarış gibi oldukça geniş bir takvimin oluşturulduğunu da görüyoruz.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda ise sezon 10-13 Şubat tarihleri arasında koşulacak olan İsveç Rallisi ile başlıyor. İlginin yine çok yüksek olmadığı WRC’de sezon 10-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek İngiltere Rallisi ile birlikte sona erecek.Bu sezon bakalım motorsporları tutkunlarını neler bekliyor?

        

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.